12.12. Raha

Mutta siis vasta illalla. Mua on kritisoitu siitä että oon kuulemma liian natsi itelleni, ni nyt annan itselleni ensin ajattelu-vapaan shoppailupäivän ja ahdistun ja stressaan rahasta vasta illalla. Ja ei, en aio alkaa harrastamaan rahanpesua, en vaan jaksanut poistaa tota viimeistä kuvaa, joka sattui olemaan samalla sivulla…

5 vastausta artikkeliin ”12.12. Raha

  1. Mä kyllä arvostan itsen rääkkäämistä. Ja sitäkin, että elämä rääkkää. Se antaa voimaa. Olikohan Baudelaire, joka sanoi: ”Mukavuus väsyttää meitä, työ antaa voimia. Valitkaamme.”

    Mutta itsesyyttely ja pingottaminen ei ole hyväksi. Itseä pitää rääkätä hauskasti ja järjettömästi.

    Kerronta kyllä toimii hienosti. Toimii joo.

    Seuraava jakso: Kieli kuntoon! 1. Näin: Alkaa TEHDÄ. Ei näin: Alkaa TEKEMÄÄN.

  2. En tiedä mitä sinulla on vielä tuleville päiville mielessä, mutta minulla olisi (hyvä?) idea: ”olen vähemmän itsekriittinen” tai ”suhtaudun itseeni positiivisemmin”. Tämä olisi oikeasti itsellenikin tosi paha. Moittiminen ja rääkkääminen on niin paljon helpompaa…

  3. En mä mielestäni moiti tai rääkkää itteeni.. Tai ainakaan niin pahasti mitä ennen tein. Nykyään teen sen huumorilla, niinku tän koko joulukalenterin.

    Ville, usko tai älä mut kieli kuntoon ON mun listalla… Tosin en tiiä tuunko tekeen siitä merkintää, kun en oikeen tiiä miten sen sitten toteuttais…? Ts. Miten sais kielen kuntoon parhaiten? Eikö lukeminenkin auta kuitenkin vähän…?

  4. Kielen saa kuntoon esim. Jukka Korpelan Nykyajan kielenoppaan avulla. Ja kirjoitusvirheitä voi välttää vain olemalla tarkkaavaisempi.

    Mutta ”alan miettimään” tai ”alkaa harrastamaan” eivät tässä yhteydessä kaipaa kuntoon panemista. Kirjakielessä ”alkaa tehdä” on oikein ja ”alkaa tekemään” on väärin, mutta puhekielessä sellaista sääntöä ei ole. Kaikki varmaankin käyttävät ajoittain molempia muotoja ilman mitään hämmennystä. Ja Marin merkintöjen ei selvästikään ole tarkoitus olla kirjakieltä.

    Esimerkkinä puhekielisestä ilmaisusta nostaisin erityisesti esiin ”olis voinnu vähän miettii”, koska en ole varma, onko siinä kirjoitusvirhe, vai sanotaanko Oulun murteessa ”voinnu” kahdella n:llä. Ainakin pystyn helposti kuvittelemaan Marin sanovan sen niin, ja on tietysti iso osa tämän blogin viehätystä, että sen ilmaisu on niin selvästi Maria.

Vastaa