4 vastausta artikkeliin ”11.12. Syö terveellisemmin

  1. Aamiaisettomuus voisi aika hyvin selittää sitä, että sinun on vaikeaa aamulla heräillä. Siitä ei tietenkään pääse yli eikä ympäri, että aamulla on verensokeri matalalla, mutta kunhan tottuu siihen, että asian saa kuntoon syömällä aamiaista, niin on helpompi myös pakottaa itsensä toimimaan sen lyhyen ajan heräämisen ja aamiaisen välillä.

    Minulla ei ole periaatteessa mitään vegaaniutta vastaan, mutta korostaisin sitä jälkimmäistä osaa vegaaniuden perinteisessä puolustuksessa: Vegaaniruokavalio on täysin terveellinen, kunhan tietää mitä tekee. Täytyy pitää huoli siitä, että saa kaikki ne tarpeelliset amino- ja rasvahapot. Puolihuolimaton syöminen pitää jättää meille kaikkiruokaisille.

    Ja paasto ei oikein sovi yhteen sanojen ”syö” ja ”terveellisemmin” kanssa. Paastoaminen on uskonnollinen perinne, jonka hyödyllisyydestä ruumiin terveyteen ei ole juurikaan näyttöä. Lääkäri pyytäisi sinua olemaan syömättä vain ennen leikkausta tai verikokeita.

    Mutta jos olet sen kirkosta eroamisen jälkeen hakemassa uutta uskontoa, niin pitkitetty paasto on varteenotettava vaihtoehto hallusinogeenisille huumeille hengellisten kokemusten etsinnässä!

  2. En ymmärrä… oman käsitykseni mukaan mikroruoka on terveellisempää kuin muulla tavoin kuumennettu. Kananmunat on hyvää ravintoa. Juusto on mainiota valkuaista.

    Paasto lie epäterveellistä siinä vaiheessa kun keho on polttanut hiilihydraattinsa ja siirtyy käyttämään valkuaistaan, näin kuuluu tutkitun.

    Vaikka luotettavaa median välittämä muotitutkimustieto ei voi olla. Ehkä on parasta syödä niin kuin vuosituhansia on opittu.

    Ai juu, aloin sairastella vähemmän kun lisäsin tuorekasviksia.

  3. Kananmunia siksi, että koitan jossain välissä siirtyä osittain tai kokonaan vegaaniksi.

    Ja ajatus paastosta tarkottaa mulle enemmänkin puhdistautumista, mutta siitäkin pitäisi ottaa enemmän selvää ennen kuin alkaa sellaista pitämään…

    Mikroruoka terveellisempää? Hm… Enpäs tiedä. Mutta ainakaan mikro-valmisruuat ei oo terveellisempiä kuin itsetehty ruoka, uskoisin näin…

Vastaa