Mä luen parhaillaan Tove Janssonin ja J.V. Snellmanin elämäkertoja. Eilen luin uusimman Aku Ankan.
Niiden sijasta voisin ehdottaa lukemaan Neil Gaimanin Coralinen. Itse aloin eilen kuuntelemaan sitä äänikirjana. Kirjaa löytyy englannin lisäksi suomeksi nimella Coraline varjojen talossa. Onhan siitä sarjakuvakin tehty ja ensi vuonna ilmestyy elokuvakin.
Suosittelen Viktor Pelevinin tuotantoa,
erityisesti Generation P nimistä teosta.
Vanhempaa venäläistä klassikkomateriaalia ovat
esim. Gogolin Kuolleet sielut ja
Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan.
Niin ja Daniil Harms on paras kaikista,
häneltä on suomennettu pieniä psykedeelisiä
tarinoita otsikolla Sattumia.
Tulipas paljon itänaapurilaista matskua,
muutakin kannattaa kyllä lukea kuin venäläistä..
Terry Pratchettin Maskerade, suom. Naamiohuvit. Oopperan kummitus Discworldin tyyliin. Yleensä suosittelisin välttämään käännöksen lukemista, mutta tässä Pratchett ei tunnu viljelevän sanaleikkejä aivan samaan tahtiin kuin muissa Discworld-kirjoissa. Hyvin hauska se on kuitenkin.
Olisi ehkä kannattanut laittaa joku raja sille, kuinka monta suositeltua kirjaa aiot lukea. Sanon näin ihmisenä, joka ei assosioi puolen metrin korkuista lukemattomien kirjojen pinoa siihen, että elämä olisi kunnossa. Mutta olen kiltti, enkä suosittele enempää kuin yhden kirjan.
En tietenkään niin kiltti, etten tänään sarjistapaamisessa ja scifimafiassa kehottaisi kaikkia tulemaan tänne suosittelemaan sinulle kirjoja.
Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhteistyö: Hyviä enteitä
Anssi Kelan Kesä Kalevi Sorsan kanssa on kiva ja söpö ja hassu ja sitä on kiva ja helppo lukee, tykkäät varmana ainaski vähäsen :)
Mun on ihan pakko suositella Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin-kirjaa, sillä se on ollut jo monta vuotta yksi mun kirjasuosikeista. Olen luetuttanut sen muutamalla tutullani, jotkut ovat tykänneet, toiset eivät – itse olen ottanut tavaksi lukea sen joka kesä. Aina vain uudestaan. :)
Perec: Elämä käyttöohje
liity lukupiiriin. Ain niin lue! Gaimanin Tähtisumua!
Olen ihan hullaantunut sinun sarjakuviin:) Ovat ihania!Ja tämä on ehkä kiinnostavin joulukalenteri johon olen törmännyt.
Oma suosikkini suomalaisista kirjoista on Anna-Leena Härkösen Sotilaan tarina.Kannattaa lukea!
Pirkko Saision omaelämäkertatrilogia: Pienin yhteinen jaettava, Vastavalo ja Punainen erokirja. Ainakin ensimmäinen noista, ja jos tykkäät, niin sitten kaksi muutakin.
Erlend Loe – Supernaiivi
rakastan tätä kirjaa.
Dee Brown: Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen
Pasi Ilmari Jääskeläisen novelleja, ”Taivaalta pudonnut eläintarha”. Ainakin nimikkonovelli. Niitä on helppo lukea välipaloina (:
Ja ompa muuten hassua, koska itse meinasin myös ehdottaa Loe’a ja Gaimania mutta muut ehtivät edelle :D
Tomi Kontio: Keväällä isä sai siivet!
Hmm. Saanen vielä suositella muutamaa? :)
Michael Ende: Momo
Timo Parvela: Tuliterä
Moi!
Lueppa Sophie Kinsellan kirjoittamat: Varsinainen talousihme ja sitte sen kirjoittama sarja: himoshoppaaja (siin on monta osaa, ne on kaikki niiiiiin hyviä!!!)
Ihanaa!
xoxo
M
Suosittelen Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin Good Omens -kirjaa ja Gaimanin American Godsia (vissiinkin suomennettu Unohdetut Jumalat) ja John Gardnerin Grendel. Kolme maailmanhistorian ehkä parasta kirjaa.
Jos kelpuutat erittäin vaikealukuiset ja rikasjuoniset sarjakuvat kirjoiksi, lue Neil Gaimanin the Sandman -sarja. Se on kauneinta ja surullisinta ja pelottavinta ja hauskinta ja kiinnostavinta ja älykkäintä tässä maailmassa.
Kun muut ovat suositelleet pääsääntöisesti hyväntuulen kirjoja niin en malta olla heittämättä kehiin Margaret Atwoodin kirjaa Oryx ja Crake. Se on kauhein ja ahdistavin kirja, jonka olen lukenut, mutta samalla myös vaikuttavin.
Toinen hyvä, jonka tälläisissä yhteyksissä aina mainitsen on Gondwanan lapset. Miksei tuollaista kirjaa ollut silloin kun minä olin lapsi??
Heissan!
Oli kiva tutustuu!Tuu joskus kylään.
(siis blogikylään. <3)
Heipä!
Tyttö ja helmikorvakoru on ihana, etenkin kuvitettu versio… ja kuvitettujen toisena ääripäänä Kapteeni Sinikarhu kaikkina kääpiömerirosvoineen ja tähtitölläreineen :)Mikä upea sarjistyyli <3
No oho, ottepa te kovia fanittaan Gaimania! Coraline on nyt lainattu ja aloitettu, arvostelu seuraa sitten joskus..
Kirja lista on piiitkä, joo, mutta en aio ottaa siitä stressiä. Luen omaan tahtiin, vaikka siinä menisi koko ensi vuosi. Kunhan on koko ajan joku kirja luettavana.
Kiitos kaikille vinkeistä, lisää otetaan toki vastaan edelleen.
Taidat olla suuruudenhullu; joka päivä kovempia juttuja. Jään odottamaan, lupaatko vuoden viimeisenä päivänä pelastaa maailman.. tai universumin? :P
Kuitenkin, suosittelen lämpimästi Haruki Murakamin Suurta lammasseikkailua.
Suuri valta tuo mukanaan suuren houkutuksen käytännön piloihin. *muhaahaaaaaa*
Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa
Jos olet jo lukenut niin voin antaa jonkin muun suosituksen.
Suosittelen kirjaa, joka on mielestäni yksi parhaista kirjoista ikinä:
Antoine de Saint-Exupéry – Pikku Prinssi. <3
Kirjan voi helposti lukea yhdeltä istumalta. Ainakin minut se tosin saa nykyään joka kerta itkemään, joten kannattaa ehkä lukea se jonakin iltana, kun ei tarvitse lähteä enää mihinkään. Olen lukenut kyseisen kirjan kymmenisen kertaa ja edelleen tartun siihen kerta toisensa jälkeen uudelleen, joten voin todellakin suositella sydämeni pohjasta sen lukemista!
Luepa Herman Melvillen Bartleby, kirjuri. Ja Daniil Harmsin Sattumia-kirjaa ei todellakaan kannata sivuuttaa.
Ohhoh, aikamoisen haasteen oot itellesi heittänyt! Onnea matkaan, ja lukuiloa. Suosittelen todella lämpimästi seuraavaa opusta: Maksim Gorgi, Äiti.
Nää loppuu 24. päivään, ja se on jo päätetty mitä silloin lupaan. JA SE ON SILKKAA HULLUUTTA (stay tuned!)
JussiP: En oo lukenu Agatha Christieta, tätä mä just tarkotan en oo ees lukenu mitään klassikoita!
Ja Pikku Prinssi on ollut lukulistalla jo piiitkään, omistan sen jopa ranskaksi. Nyt pääsen siis vihdoin lukemaan sen :)
Kymmenen pientä neekeripoikaa on uutena painoksena nimeltään Ja yksikään ei pelastunut (tjsp.). En oo kyllä lukenut, pitäis.
Margaret Atwood -suositukseen yhdyn. Oryx ja Crake on mahtava, samoin Orjattaresi. Ja Sokea surmaaja. Ja Nimeltään Grace. Ja ja ja kaikki muutkin… (mut ei sun Mari silti tarttee näitä kaikkia lukea, vaikka nyt onkin nimeltä mainittu :)
Muumikirjoista kandee lukea myös Muumipapan urotyöt ja Taikatalvi, ihan huippuja molemmat!
Heips! Olisin ihtekin suositellu Pikku prinssiä, mut nyt suosittelenkin erästä toista suurta rakkauttani; Paulo Coelho:n tuotannosta ees joku, vaiks Alkemisti tai Valon soturin käsikirja…meniköhän nimi nuin..
Hei!
Kurt Vonnegut, Helmiä sioille ja Teurastamo n. 5
Pidän kovasti sarjakuvistasi,
ja ajattelin nyt uskaltaa kommentoida. :)
Suosittelen luettavaksi Inka Nousiaisen Kivienkelin ja arvaa ketä ajattelen.
Ja Sofi Oksasta.
muutamia kirjoja sinulla tuossa ylhäällä jo, mutta koska en nyt ensi silmäyksellä löytänyt joukosta paulo coelhoa, suosittelen sitä. varsinkin piedrajoen rannalla istuin ja itkin-kirjaa. yksi kauneimmista, mitä olen lukenut, sen luinkin kerralla kokonaan.
Ja sitten koko Linnunrata-trilogian kaikki viis osaa. Ihan sama millä kielellä, multa saa lainaan :)
Lue ihmeessä Tero Niemen ja Anne Salmisen novellikokoelma Nimbus ja tähdet.
Hyvä kun joku heitti jo Pelevinin ja Bulkakovin ja jotkut muut päheet (mun mielestä Pelevinin Omon Ra on kyllä ehkä parempi kuin Generation P).
mutta ihan ilkeyttäni (multahan irtoaa kirjasuosituksia loputtomiin jos tarve vaatii):
Jeff VanderMeer: City of Saints and Madmen
Mark Z. Danielewski: House of Leaves
Jean Cocteau: Kauhukakarat (Les Enfants Terribles)
Mua voi kyllä myös aina houkutella lukemaan kaikkea (mutta pitää perustella) ja jos joku rykäsee pystyyn vaikka Dante-lukupiirin, niin olen mukana (nimim. en-edes-halua-ajatella-montako-vuotta-jumalainen-näytelmä-on-ollut-mulla-kesken).
ehdottomasti suositeltava houkutus nimistä kirjaa (:
Suosittelen P.C. JErsildin Jälkeen vedenpaisumuksen. P.C Jersild on klassikkokirjailija ja tämä kirja on ihan huippu, jäänyt vaan turhan vähälle huomiolle!
oon ihan random moi :D Mutta tykkään sarjakuvistas ja kirjoista, joten niin.
Cecelia Ahernin tuotantoa suosittelen. Romantiikkaa ja ihmissuhdekrääsää <: Ja Pratchettin Vapaat pikkumiehet.
Voi, tänne on ehdotettukin jo lempikirjojani, Pikku Prinssiä ja Muumien Taikatalvea (myös nuo sinun muumitykkäyskohteet ovat ihastuttavia, niin kuin oikeastaan ne kaikki :) ).
Itse suosittelen hyvin puhuttelevaa ja ajatuksia herättävää Riikka Pulkkisen Rajaa. Itse olen sen kahdesti jo lukenut, ja molemmilla kerroilla tunteet ovat nousseet pintaan. Pulkkisen esikoisteos, joka on hyvin kypsä, kuvaileva ja runollinenkin. Kaunis ja synkkä.
Onnea luku-urakkaan!
Riikka Pulkkisen Rajan oonkin jo lukenu, ja mulla oli kyllä aikoinaan tarkoitus tehdä siitä jonkinlainen arvio/kritiikki, mutta en sitten saannut aikaiseksi (ylläri). Ja on pitkään ollut jo tarkoitus siteerata siitä kohtaa, missä kerrotaan miten ”Mari”-nimiset ihmiset tule koskaan tekemään mitään suurta (tai en ny muista miten se kohta menee, pitää kaivaa se esiin, ku pääsen Ouluun kaivamaan sen esiin)…
Astrid Lindgren; Veljeni, Leijonamieli
Dodie Smith; Satayksi dalmatiankoiraa
A.A. Milne; Nalle Puh
Astrid Lindgren; Ronja Ryövärintytär
Kannattaa ainakin ”Veljeni, Leijonamieli” lukea. Todella kaunis tarina.
Mä luen parhaillaan Tove Janssonin ja J.V. Snellmanin elämäkertoja. Eilen luin uusimman Aku Ankan.
Niiden sijasta voisin ehdottaa lukemaan Neil Gaimanin Coralinen. Itse aloin eilen kuuntelemaan sitä äänikirjana. Kirjaa löytyy englannin lisäksi suomeksi nimella Coraline varjojen talossa. Onhan siitä sarjakuvakin tehty ja ensi vuonna ilmestyy elokuvakin.
Suosittelen Viktor Pelevinin tuotantoa,
erityisesti Generation P nimistä teosta.
Vanhempaa venäläistä klassikkomateriaalia ovat
esim. Gogolin Kuolleet sielut ja
Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan.
Niin ja Daniil Harms on paras kaikista,
häneltä on suomennettu pieniä psykedeelisiä
tarinoita otsikolla Sattumia.
Tulipas paljon itänaapurilaista matskua,
muutakin kannattaa kyllä lukea kuin venäläistä..
Terry Pratchettin Maskerade, suom. Naamiohuvit. Oopperan kummitus Discworldin tyyliin. Yleensä suosittelisin välttämään käännöksen lukemista, mutta tässä Pratchett ei tunnu viljelevän sanaleikkejä aivan samaan tahtiin kuin muissa Discworld-kirjoissa. Hyvin hauska se on kuitenkin.
Olisi ehkä kannattanut laittaa joku raja sille, kuinka monta suositeltua kirjaa aiot lukea. Sanon näin ihmisenä, joka ei assosioi puolen metrin korkuista lukemattomien kirjojen pinoa siihen, että elämä olisi kunnossa. Mutta olen kiltti, enkä suosittele enempää kuin yhden kirjan.
En tietenkään niin kiltti, etten tänään sarjistapaamisessa ja scifimafiassa kehottaisi kaikkia tulemaan tänne suosittelemaan sinulle kirjoja.
Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhteistyö: Hyviä enteitä
Anssi Kelan Kesä Kalevi Sorsan kanssa on kiva ja söpö ja hassu ja sitä on kiva ja helppo lukee, tykkäät varmana ainaski vähäsen :)
Mun on ihan pakko suositella Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin-kirjaa, sillä se on ollut jo monta vuotta yksi mun kirjasuosikeista. Olen luetuttanut sen muutamalla tutullani, jotkut ovat tykänneet, toiset eivät – itse olen ottanut tavaksi lukea sen joka kesä. Aina vain uudestaan. :)
Perec: Elämä käyttöohje
liity lukupiiriin. Ain niin lue! Gaimanin Tähtisumua!
Olen ihan hullaantunut sinun sarjakuviin:) Ovat ihania!Ja tämä on ehkä kiinnostavin joulukalenteri johon olen törmännyt.
Oma suosikkini suomalaisista kirjoista on Anna-Leena Härkösen Sotilaan tarina.Kannattaa lukea!
Pirkko Saision omaelämäkertatrilogia: Pienin yhteinen jaettava, Vastavalo ja Punainen erokirja. Ainakin ensimmäinen noista, ja jos tykkäät, niin sitten kaksi muutakin.
Erlend Loe – Supernaiivi
rakastan tätä kirjaa.
Dee Brown: Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen
Pasi Ilmari Jääskeläisen novelleja, ”Taivaalta pudonnut eläintarha”. Ainakin nimikkonovelli. Niitä on helppo lukea välipaloina (:
Ja ompa muuten hassua, koska itse meinasin myös ehdottaa Loe’a ja Gaimania mutta muut ehtivät edelle :D
Tomi Kontio: Keväällä isä sai siivet!
Hmm. Saanen vielä suositella muutamaa? :)
Michael Ende: Momo
Timo Parvela: Tuliterä
Moi!
Lueppa Sophie Kinsellan kirjoittamat: Varsinainen talousihme ja sitte sen kirjoittama sarja: himoshoppaaja (siin on monta osaa, ne on kaikki niiiiiin hyviä!!!)
Ihanaa!
xoxo
M
Suosittelen Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin Good Omens -kirjaa ja Gaimanin American Godsia (vissiinkin suomennettu Unohdetut Jumalat) ja John Gardnerin Grendel. Kolme maailmanhistorian ehkä parasta kirjaa.
Jos kelpuutat erittäin vaikealukuiset ja rikasjuoniset sarjakuvat kirjoiksi, lue Neil Gaimanin the Sandman -sarja. Se on kauneinta ja surullisinta ja pelottavinta ja hauskinta ja kiinnostavinta ja älykkäintä tässä maailmassa.
Kun muut ovat suositelleet pääsääntöisesti hyväntuulen kirjoja niin en malta olla heittämättä kehiin Margaret Atwoodin kirjaa Oryx ja Crake. Se on kauhein ja ahdistavin kirja, jonka olen lukenut, mutta samalla myös vaikuttavin.
Toinen hyvä, jonka tälläisissä yhteyksissä aina mainitsen on Gondwanan lapset. Miksei tuollaista kirjaa ollut silloin kun minä olin lapsi??
Heissan!
Oli kiva tutustuu!Tuu joskus kylään.
(siis blogikylään. <3)
Heipä!
Tyttö ja helmikorvakoru on ihana, etenkin kuvitettu versio… ja kuvitettujen toisena ääripäänä Kapteeni Sinikarhu kaikkina kääpiömerirosvoineen ja tähtitölläreineen :)Mikä upea sarjistyyli <3
No oho, ottepa te kovia fanittaan Gaimania! Coraline on nyt lainattu ja aloitettu, arvostelu seuraa sitten joskus..
Kirja lista on piiitkä, joo, mutta en aio ottaa siitä stressiä. Luen omaan tahtiin, vaikka siinä menisi koko ensi vuosi. Kunhan on koko ajan joku kirja luettavana.
Kiitos kaikille vinkeistä, lisää otetaan toki vastaan edelleen.
Taidat olla suuruudenhullu; joka päivä kovempia juttuja. Jään odottamaan, lupaatko vuoden viimeisenä päivänä pelastaa maailman.. tai universumin? :P
Kuitenkin, suosittelen lämpimästi Haruki Murakamin Suurta lammasseikkailua.
Suuri valta tuo mukanaan suuren houkutuksen käytännön piloihin. *muhaahaaaaaa*
Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa
Jos olet jo lukenut niin voin antaa jonkin muun suosituksen.
Suosittelen kirjaa, joka on mielestäni yksi parhaista kirjoista ikinä:
Antoine de Saint-Exupéry – Pikku Prinssi. <3
Kirjan voi helposti lukea yhdeltä istumalta. Ainakin minut se tosin saa nykyään joka kerta itkemään, joten kannattaa ehkä lukea se jonakin iltana, kun ei tarvitse lähteä enää mihinkään. Olen lukenut kyseisen kirjan kymmenisen kertaa ja edelleen tartun siihen kerta toisensa jälkeen uudelleen, joten voin todellakin suositella sydämeni pohjasta sen lukemista!
Luepa Herman Melvillen Bartleby, kirjuri. Ja Daniil Harmsin Sattumia-kirjaa ei todellakaan kannata sivuuttaa.
Ohhoh, aikamoisen haasteen oot itellesi heittänyt! Onnea matkaan, ja lukuiloa. Suosittelen todella lämpimästi seuraavaa opusta: Maksim Gorgi, Äiti.
Nää loppuu 24. päivään, ja se on jo päätetty mitä silloin lupaan. JA SE ON SILKKAA HULLUUTTA (stay tuned!)
JussiP: En oo lukenu Agatha Christieta, tätä mä just tarkotan en oo ees lukenu mitään klassikoita!
Ja Pikku Prinssi on ollut lukulistalla jo piiitkään, omistan sen jopa ranskaksi. Nyt pääsen siis vihdoin lukemaan sen :)
Kymmenen pientä neekeripoikaa on uutena painoksena nimeltään Ja yksikään ei pelastunut (tjsp.). En oo kyllä lukenut, pitäis.
Margaret Atwood -suositukseen yhdyn. Oryx ja Crake on mahtava, samoin Orjattaresi. Ja Sokea surmaaja. Ja Nimeltään Grace. Ja ja ja kaikki muutkin… (mut ei sun Mari silti tarttee näitä kaikkia lukea, vaikka nyt onkin nimeltä mainittu :)
Muumikirjoista kandee lukea myös Muumipapan urotyöt ja Taikatalvi, ihan huippuja molemmat!
Heips! Olisin ihtekin suositellu Pikku prinssiä, mut nyt suosittelenkin erästä toista suurta rakkauttani; Paulo Coelho:n tuotannosta ees joku, vaiks Alkemisti tai Valon soturin käsikirja…meniköhän nimi nuin..
Hei!
Kurt Vonnegut, Helmiä sioille ja Teurastamo n. 5
Pidän kovasti sarjakuvistasi,
ja ajattelin nyt uskaltaa kommentoida. :)
Suosittelen luettavaksi Inka Nousiaisen Kivienkelin ja arvaa ketä ajattelen.
Ja Sofi Oksasta.
muutamia kirjoja sinulla tuossa ylhäällä jo, mutta koska en nyt ensi silmäyksellä löytänyt joukosta paulo coelhoa, suosittelen sitä. varsinkin piedrajoen rannalla istuin ja itkin-kirjaa. yksi kauneimmista, mitä olen lukenut, sen luinkin kerralla kokonaan.
Ja sitten koko Linnunrata-trilogian kaikki viis osaa. Ihan sama millä kielellä, multa saa lainaan :)
Lue ihmeessä Tero Niemen ja Anne Salmisen novellikokoelma Nimbus ja tähdet.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Nimbus_ja_t%C3%A4hdet
Hyvä kun joku heitti jo Pelevinin ja Bulkakovin ja jotkut muut päheet (mun mielestä Pelevinin Omon Ra on kyllä ehkä parempi kuin Generation P).
mutta ihan ilkeyttäni (multahan irtoaa kirjasuosituksia loputtomiin jos tarve vaatii):
Jeff VanderMeer: City of Saints and Madmen
Mark Z. Danielewski: House of Leaves
Jean Cocteau: Kauhukakarat (Les Enfants Terribles)
Mua voi kyllä myös aina houkutella lukemaan kaikkea (mutta pitää perustella) ja jos joku rykäsee pystyyn vaikka Dante-lukupiirin, niin olen mukana (nimim. en-edes-halua-ajatella-montako-vuotta-jumalainen-näytelmä-on-ollut-mulla-kesken).
ehdottomasti suositeltava houkutus nimistä kirjaa (:
Suosittelen P.C. JErsildin Jälkeen vedenpaisumuksen. P.C Jersild on klassikkokirjailija ja tämä kirja on ihan huippu, jäänyt vaan turhan vähälle huomiolle!
oon ihan random moi :D Mutta tykkään sarjakuvistas ja kirjoista, joten niin.
Cecelia Ahernin tuotantoa suosittelen. Romantiikkaa ja ihmissuhdekrääsää <: Ja Pratchettin Vapaat pikkumiehet.
Voi, tänne on ehdotettukin jo lempikirjojani, Pikku Prinssiä ja Muumien Taikatalvea (myös nuo sinun muumitykkäyskohteet ovat ihastuttavia, niin kuin oikeastaan ne kaikki :) ).
Itse suosittelen hyvin puhuttelevaa ja ajatuksia herättävää Riikka Pulkkisen Rajaa. Itse olen sen kahdesti jo lukenut, ja molemmilla kerroilla tunteet ovat nousseet pintaan. Pulkkisen esikoisteos, joka on hyvin kypsä, kuvaileva ja runollinenkin. Kaunis ja synkkä.
Onnea luku-urakkaan!
Riikka Pulkkisen Rajan oonkin jo lukenu, ja mulla oli kyllä aikoinaan tarkoitus tehdä siitä jonkinlainen arvio/kritiikki, mutta en sitten saannut aikaiseksi (ylläri). Ja on pitkään ollut jo tarkoitus siteerata siitä kohtaa, missä kerrotaan miten ”Mari”-nimiset ihmiset tule koskaan tekemään mitään suurta (tai en ny muista miten se kohta menee, pitää kaivaa se esiin, ku pääsen Ouluun kaivamaan sen esiin)…
Astrid Lindgren; Veljeni, Leijonamieli
Dodie Smith; Satayksi dalmatiankoiraa
A.A. Milne; Nalle Puh
Astrid Lindgren; Ronja Ryövärintytär
Kannattaa ainakin ”Veljeni, Leijonamieli” lukea. Todella kaunis tarina.
Joel Haahtela: Elena