Yksi vastaus artikkeliin ”20.12. Keskity

  1. Jos olisi vain yksi tietokirja kesken, tulisi yksipuolisia ajatuksia. Tarvitsen vastaanväittäjäkirjoja. Ja yksi romaanikin olisi ahdas. Noita on tuossa kahdeksan. Esimerkiksi samalla kannattaa lukea taloustiedettä, historiaa ja elämäkertaa joka liittyy molempiin.

    Jos viidessä minuutissa saa edistettyä asiaa pätkän, tunnissa saa edistettyä 12 asiaa ja päivässä noita 12 asiaa pidemmän pätkän. Vuodessa on saattanut kuin varkain edetä paljon, kun kaikki nuo osa-asiat vähän tukevat toisiaan. Monokulttuuri taas turruttaa ja energiahävikki on melkoinen. Huippu-urheilua en tue, jousiammunnan harjoittelu joka päivä tuntikausia ei voi olla hyvä tapa käyttää elämää, tai yrityksen pyörittäminen, tai sarjakuvan tuottaminen 16 sivun päivävauhtia vaikka tulisikin mangamiljonääriksi. Mutta piirtely, musisointi, liikunta, (en sitten kirjoittanut tätä!) pelaamnen, juttelu ja kirjoittaminen punoutuu toisiinsa luontevasti.

    Tosin on asioita joita pitää tehdä kerralla kauemmin, kun ne pitää saada tiettyyn pisteeseen valmiiksi, muuten joutuu aina aloittamaan melkein alusta. Esimerkiksi siivous, perhana.

    Keskittymisellä tarkoittaisin että tuon viisi minuuttia voi antautua asialle kokonaan eikä joutuisi olemaan varuillaan että joku tulee juttelemaan tai puhelin soi.

Vastaa