8 vastausta artikkeliin ”Mari lukee: Neil Gaiman: Coraline

 1. Hip hei menipä vähän aikaa sulla lukea.Itellä menee tollasen kaa viikko tai kaks.Mutta seuraavaan kirjaan: William Golbing Kärpästen herra (hyi ku se on pelottava…)

 2. Gaiman kirjoittaa paljon paremmin aikuisille. Älä siis hylkää kaikkea Gaimanin kirjoittamaa, vaikka luitkin huonoimman kirjan ensimmäisenä. :)

  Suosittelen myös Gaimanin käsikirjoittamia sarjakuvia.

 3. Gaiman on kelpo kirjoittaja, mutta loistava blogaaja. Melkein yhtä hyvä kuin tyttärensä Maddy.

  Coralinea tosin en ole lukenut. Gaiman-täydennyskurssi kävisikin hyvin nykyisen Pratchett-putkeni jatkoksi. Gaiman ja Pratchetthan ovat kavereita, ja heillä on aika samanlaiset maailmankuvat. Pratchett kirjoitti Men at Armsissa samoja asioita susista kuin Gaiman tuossa kissoista (koirat sen sijaan uskovat tarvitsevansa nimiä, koska ihmiset ovat opettaneet niille niin). He osaavat romantisoida todellisuutta vääristelemättä sitä. Liikaa.

 4. Hyödyllinen, selkeä arvostelu. Ja kommentit tekee siitä vielä paremman.

 5. Huh kun olit nopea.

  Coraline oli mullekin eka Gaimanin opus ja hieman jäi vaisu jälkimaku, koska tutut ovat kumminkin kehuneet herraa varsin vuolaasti (ovat tainneet tosin viitata hänen käsikirjoittamiin sarjakuviin).

 6. Hassua, toi ”tekstiote” on ihan just sellanen minkälaisen sarjiksen voisit keksiä ihan ittekki :)
  Jos et olis erikseen maininnu, niin olis luullu et se on kokonaan sun, ei Gaimanin, käsialaa.

 7. Minä luin Coralinen silloin kun se ilmestyi aika tuoreeltaan, enkä muista siitä muuta kuin kaksi asiaa. Sen miten hauska sointu ”Other Mother”-sanaparissa on ja nappisilmät. Minä pidin, mutta se onkin lastenkirja :)
  Oliko sinulla muuten kuvitettu vai kuvittamaton laitos teoksesta?

Vastaa